Previous
Next
Mosolytervezés - Smile Design
Arckezelések

Professzionális megelőzési tanácsadás

Igény szerint fogorvos kollégáink megelőzési tanácsadást nyújtanak, hogyan lehet megelőzni a különböző fogászati betegségeket, mint pl. a fogszuvasodást, fogágybetegségeket, állkapocs-ízületi betegségeket, arctáji fájdalmakat stb. Válaszolunk konkrét kérdéseikre, elmagyarázzuk az eddig meg nem értett fogalmakat, tesszük mindezt e-mailben vagy személyesen, természetesen ingyenesen.
A prevenció fogalom megelőzést jelent. Tehát ennek a programunknak nemcsak a gyógyítás, hanem a megelőzés a legfőbb célja. Minden kedves, ez iránt érdeklődőt is fogadunk és választ is adunk kérdéseikre. A tanácsadás során kitérünk a szájhigiénia fontosságára és attól függően, hogy milyen fogászati problémája van, annak a konkrét megoldásával foglalkozunk részletesebben. Amennyiben nincs tényleges kérdése, általánnosságban elmagyarázzuk a leggyakoribb fogászati problémákat és megelőzésüket. Ha úgy dönt, hogy önmaga vagy családtagja szeretne konkrét prevenciós tanácsadáson részt venni, kérjük, jelentkezzen be a recepciónkon. E-maileket maximum két munkanapon belül megválaszoljuk.

Szájhigiéniai utókezelési tanácsadás

Minden egyes kezelés után a pácienseink felvilágosítást kapnak fogorvosuktól, hogyan kell a megkapott pótlását, tömést, ideiglenest tisztítani, mit ehet/ihat vele, miként és hogyan használja. Ha a megbeszéltek után probléma merül fel, nyugodtan kérhet további felvilágosítást fogorvosától, dentál higiénikusától. Ez történhet személyesen, e-mailben vagy telefonon is. Örülünk annak, ha betegeink pontosan, helyesen elsajátítják az új fogmosási technikát és az új eszköz(ök) használatát.

Rendszeres szűrővizsgálat és konzultáció, kontroll vizsgálatok

Ha valaki a mi fogászati rendelőnket keresi fel szájüregi problémáival, illetve kezelési tervet kap, valamint elvégezteti a terv alapján a kezeléseket, a garancia vállalás biztosítása érdekében, be kell tartania bizonyos követelményeket: félévente jelentkezzen kötelező kontroll vizsgálatra. Ez az analízis arcüregi áttekintésből áll, ilyenkor derülhet fény az esetleges új, megjelent szájüregi betegségekre, és idejében megelőzhető a fogszuvasodás-repedés, -törés, valamint a már elvégzett és kifizetett tömések, pótlások elvesztése is. A kontroll vizsgálat alkalmával a páciens megbeszélheti a kezelő fogorvosával, mit kell tennie a továbbiakban, hogy a tömése, pótlása továbbra is megfelelően működjön, valamint az észrevételeit közölheti, ami ezáltal megkönnyítheti a fogorvosa munkáját is. Félévente csoportos szűrővizsgálatot is szervezünk cégeknek, iskoláknak, óvodáknak. A csoportos szűrővizsgálatot kizárólag csak a velünk szerződött partnereink vehetik igénybe. Ez előzetes időpont egyeztetés alapján 5-10 főt, osztályt, csoportot foglal magába, akiket fogászatilag megszűrünk. Mindenki írásos dokumentációt kap arról, milyen állapotban vannak a fogai és milyen kezelések szükségesek. Igény szerint minden páciensünk értesítést kérhet telefonon, e-mailben (igénynek megfelelően) a soron következő esedékes fél éves kontroll dátumát illetőleg.

Receptírás a kezeléshez kapcsolódóan (pácienseink részére)

Szükség esetén (fogfájás, gyulladásos szájüreg körüli fájdalmak) fogorvosaink díjmentesen kiírhatják a rendelő páciensei számára a fájdalomcsillapító vagy egyéb, gyógyulást elősegítő gyógyszer-készítmény receptjét. Sürgősségi ellátás keretein belül, külsős (még nem hozzánk járó) pácienseinknek is írhatnak receptet fogorvosaink, de kizárólag a fogászati betegségekre ható gyógyszert (amiért nekik plusz sürgősségi díjat kell fizetniük).

Sterilitás a fogászatban

A fogászat egy járóbeteg-ellátás, egy rendelésen több páciens is megfordul a fogászati székben, ezért igen fontos a műszerek sterilitása. A leghasználatosabb műszerek, a tükör, a csipesz, a szonda, minden alkalommal érintkeznek a szájnyálkahártyával, igen könnyen átadható lenne egyik betegtől a másiknak bármilyen szájfertőzés vagy baktérium. A fogászatok többsége a kézi műszereket, de még a fúrófejeket is csak gyors fertőtlenítőbe helyezi, tehát fertőtlenítik, de nem sterilizálják. A NiCo Dental fogászati rendelőben minden szájnyálkahártyával érintkező eszköz külön speciális csomagolásban kerül az autoklávba és sterilizáljuk. Az autokláv egy sterilizációs szekrény, mely desztillált vizet használva magas hőmérsékleten és nyomáson vízgőzt képez, ezzel pusztítja el a műszereken lévő baktériumokat és vírusokat. A teljesen steril csomagokat csak a kezelés közvetlen elkezdése előtt bontjuk fel a páciens szeme előtt. A rendelők levegőjének fertőzöttségét is kontroll alatt tartjuk, rendszeres szellőztetéssel, takarítással. Rendelőnkben biztonságban érezheti magát, nyugodtan kezeltetheti fogait, mi a pácienseink érdekeit nézzük, rendelőnket mindig sterilizáljuk.

© 2012-2021. NiCo Dental
Esztétikai Fogászat Budapest
Fogorvos Budapest
SEO