Previous
Next
Mosolytervezés - Smile Design
Arckezelések

Fémkerámia fogpótlások

Egy törött fog eredeti alakjának helyreállítása lehetséges esztétikus töméssel vagy inlay-onlay betéttel, azonban ha már nem rekonstruálható ezek révén a fog, fogpótlás lehetősége merül fel. A fogpótlás legelterjedtebb módszere a fém vázra helyezett kerámia fogpótlás, mely esztétikai szempontból tökéletesen élethű képet nyújt. A fogpótlás fém váza lehet kobalt-króm vagy nikkel-króm, illetve nemesfémek, pl. arany-platina vagy ezüst-palladium ötvözete, de készülhet ötvözetlen aranyból és titánból is. Ennek megfelelően egy fémkerámia fogpótlás árvonzata más és más.

Hogyan készül a fémkerámia fogpótlás?

Fontos tudni, hogy fogpótlás csak akkor lehetséges, ha a korona alatt levő fog nem szuvas, szükség esetén gyökérkezelt és az esetleges fogágy-betegségek gyógyítása lezajlott. Ezek után az első lépés a foghiánnyal szomszédos fogak lecsiszolása. Ezt követően a fogorvos lenyomatot készít a csonkról, mely lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti a vékony fém vázat, melyre magas hőfokon ráégetik a kerámia pótfogat. Fémkerámia fogpótlás készítésekor kiemelt figyelmet kell fordítani az esztétikailag a többi fog színével harmonizáló kerámia kialakítására. Tévhit a fémkerámia fogpótlások terén, hogy az íny visszahúzódásakor láthatóvá válik a fém váz. Manapság olyan korszerű eljárással dolgozunk, hogy a fogíny széle felett kis peremet alakítunk ki, ezen „ül” a korona, így a fogíny esetleges visszahúzódásával sem válik láthatóvá a fém váz, ez az un. fémkerámia fogpótlás vállas előkészítéssel. A fog és a fémkerámia korona közötti folytonosság az esztétikus kivitelen túl a tökéletes tisztítást is szolgálja, növelve a fogpótlás élettartamát.

Fémkeráma fogpótlás előnye:

  • tartós fogpótlási lehetőség
  • egészséges rágófunkció biztosítása
  • esztétikus megoldás
  • implantátumokra is készülhet

Fémkerámia korona

A fémkerámia korona a gyakorlatban jól bevált, s széles körben használt, kedvelt koronatípus. Az elnevezés a korona felépítésére utal, ugyanis a korona magját fémváz alkotja, ez a korona belsejében helyezkedik el, ez kerül a lecsiszolt fogcsonkra. A korona váza biztosítja a készülő korona vagy híd stabilitását, anyaga többféle lehet, az egyszerűbb fémtől a nikkelmentes anti-allergén fémen át az aranyötvözetig. Egyénre és pénztárcánkra szabottan a fogorvos segít a számunkra legmegfelelőbb lehetőség kiválasztásában. A fémkorona előkészítésekor elsősorban vállas korona előkészítést alkalmazunk az esztétikai hatás kedvéért. A fémvázra kerül fel rétegenként a természetes porcelánleplezés. Első körben fogszínű anyaggal fedjük be a fémvázat, hogy a fémes szín ne tűnjön át a koronán. Erre az alapra kerülnek rá a porcelán rétegek, melyek fogazatunk fogzománcának színével harmonizál. Az eredmény, szép, természetes hatású esztétikai korona.

Fémkerámia korona alkalmazási területei:

  • Önállóan egy-egy fogra.
  • Hiányzó fog pótlására, ekkor fémkerámia híd készül.
  • Elsősorban rágó zónában alkalmazzák, de front területeken is választható, bár ezeken a területeken fémmentes cirkon porcelán fogpótlás, korona használata a jellemzőbb.
  • Régi koronák cseréjekor.
Fémkerámia fogpótlások, fogpótlás előkészítések:MennyiségÁr (Ft)
Fémkerámia korona (hagyományos előkészítéssel)korona65.000
Fémkerámia korona (vállas előkészítéssel)korona65.000
Aranykerámia korona vállas előkészítésselkorona

99.000 Ft-tól

Galván aranykerámia koronakorona

125.000 Ft-tól

Fémvázra préselt kerámia koronatag

99.000 Ft-tól

Korona levétel pillérfogróldarab7.500
Csapos felépítés Glassix karbonszálas csappaldarab40.000
Fém csapos felépítésdarab40.000
Cirkónium csapos felépítésdarab

85.000 Ft-tól

© 2012-2021. NiCo Dental
Esztétikai Fogászat Budapest
Fogorvos Budapest
SEO