Previous
Next
Mosolytervezés - Smile Design
Arckezelések

Fogazatunk természetes állapotában világos csontszínű, azt, hogy kinek milyen minőségű a fogazata meghatározzák nagyrészt az örökletes tulajdonságok, de fogazatunk eredeti állapotának megőrzéséért mi magunk is sokat tehetünk. Szájápolási szokásainkkal és táplálkozásunkkal alakíthatjuk fogazatunk felépítését, erősségét és színét egyaránt.
A fogfehérítésnek többféle módja ismert. A fogfehérítő eljárások nem mindenki számára szavatolják ugyanazt az eredményt. Eredményességük, tartósságuk függ a fogak állapotától, az illető életmódjától és természetesen a választott kezelés típusa is befolyásolja az elért eredmény tartósságát. A fogfehérítő eljárások közül a legkíméletesebb módszer a peroxidmentes fogfehérítés. Ez a módszer 6-7 árnyalattal képes fehéríteni a fogzománcot, s elsősorban érzékeny fogúak számára ajánlott.

Peroxidmentes fogfehérítés előnye:

  • kíméletesen távolítja el a fog elszíneződésért felelős lerakódásokat
  • fájdalommentes és biztonságos megoldás bárki számára
  • nem károsítja az ínyt és a fogzománcot
  • nem okoz fogérzékenységet
  • már 1-2 kezelés után látványos eredmény

Peroxidmentes fogfehérítés menete

A kiindulási fogszín meghatározása után – ami a tényleges végeredmény esztétikumának szempontjából jelentős – lenyomatot veszünk a fogról, mely alapján elkészül a speciális fogfehérítő sín. Mivel minden fogászati eljárás sikerességének alapja a fogkő eltávolítás, ezért a lenyomatvétel során utlrahangos fogkőeltávolításra is sor kerül.

A peroxidmentes fogfehérítés hatóanyaga a szódium, nátrium-perbonát, amit a laikus szóda-bikarbóna formájában ismer. Az ezt a fogfehérítő keveréket tartalmazó sínt 6-10 napon át kell viselni, napi maximum kétszer egy órán keresztül. Javasoljuk a 6-10 nap alatt az egyórás kezelési időtartamhoz való eljutásban a fokozatosság betartását. A sín lenyomat alapján történő elkészítése  1-2 napot vesz igénybe részünkről. A sín felhelyezésekor minden kezelési utasítást ismertetünk és a fehérítő töltőanyagot és katalizátort is megkapja a páciens. A  katalizátort a kezelés előtt kell felvinni a fogakra, a sín felhelyezését megelőzően.

Tudnivalók a peroxidmentes fogfehérítés után

Az eredmény tartósságának megőrzése érdekében az alábbi tanácsokat kérjük betartani:

  • legalább 48 órán át a dohányzás mellőzése
  • fekete tea, kávé, szénsavas üdítőitalok és egyéb színes italok, ételek fogyasztásának mellőzése (mustár, ketchup, színes gyümölcsök, savas citrusfélék kerülése (narancs, citrom)
  • a jövőben használjon fogselymet
  • fogmosáshoz fogfehérítő fogkrém használata ajánlott
  • félévente/évente fogászati kontroll, rendszeres fogkőeltávolítás

Az esztétikai fogászat térhódításának és a kialakult trendnek hála az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy fogaik ne csak egészségesek, de fehérek is maradjanak. A peroxidmentes fogfehérítés alkalmazásával mindez bárki számára elérhető, biztonságos és hatékony lehetőség.

Fogfehérítések:

Mennyiség

Ár (Ft)

Peroxidmentes (bio)fogfehérítés (fogkő-eltávolítást nem tartalmaz)

teljes száj

35.000 Ft-tól

© 2012-2021. NiCo Dental
Esztétikai Fogászat Budapest
Fogorvos Budapest
SEO