Previous
Next
Mosolytervezés - Smile Design
Arckezelések

Azok, akik nem szeretnek a szájukban a fogfehérítő sínekkel aludni éjszakánként 2 héten keresztül, illetve el kívánják kerülni az ezzel járó kellemetlenségeket, és azonnali – a jelenleg kivitelezhető lehető legjobb – eredményeket szeretnének, azoknak ajánlatos a rendelői fogfehérítést választani. Rendelői fogfehérítés előnye, hogy egy órán belül gyönyörűen kifehérednek a fogai. Mivel a rendelői fogfehérítés  anyag nem káros az ínyre, így sem sín, készítése-, hordása valamint ínyvédelem szükségtelen. A rendelői fogfehérítés menete:

  1. Első alkalommal átvizsgáljuk a fogakat (mivel a lyukas fogakat még a fog fehérítése előtt kezelni kell), valamint a fogkövet és az egyéb lerakódásokat is el kell távolítani.
  2. Meghatározzuk a fogak elszíneződés előtti színét, a fogszínkulcs segítségével.
  3. Közvetlenül a leszárított fogfelszínre keni föl a fogorvos a gélt, amely szövetbarát, semleges savassággal rendelkezik, nem károsítja az ínyt, a szövet is ép marad.
  4. A plazmaívfényes lámpával 20 percen keresztül megvilágítjuk a fogfelszíneket, ezután lemossuk a gélt és szükség szerint még 2-szer megismételjük a folyamatot.

Rendelői fogfehérítés végén újra megnézzük a fogszínt, hogy megállapítsuk hány árnyalatot fehéredtek a fogak. Általában 8-10 árnyalatot tudunk világosítani a fogszínen. Csupán arra kell a páciensnek figyelnie, hogy színes folyadékot ne igyon, egyen a fogfehérítés után a követő 3-4 napon keresztül. A megfelelő életvitel, helyes táplálkozás és a rendszeres, alapos és helyes szájhigiénével éveikig megőrizhető fogai fehérsége. (Egy rendelői fogfehérítés hozzávetőleg 1,5 órát vesz igénybe.)

Speciális rendelői fogfehérítés

A nagyon erősen elszíneződött fogak esetében és speciális, szisztémás betegségek okozta, esetleg gyógyszerek okozta elszíneződések fehérítése sokkal nehezebb feladat, mint a felületi elszíneződéseké. Az ilyen elszíneződés nem illetve alig-alig javul az otthoni és a rendelői fogfehérítők hatására is. Ha esetleg valaki fluor, tetraciklin, monocyklin, elszíneződésben szenved és sárgaságon, pophyrián, eritroblastosis fetalison esett át, tudja milyen gondot okoz fogai rendkívül feltűnő színe. Ilyen esetben speciális rendelői fogfehérítésre van szükség, amely csakis a rendelőben – fogorvos irányítása alatt – alkalmazható. Kombináltan is lehetséges az otthoni/rendelői fogfehérítővel. Egyedi esetekre szabva választjuk ki a leginkább megfelelő protokollt és a páciensünkkel egyeztetve állítjuk fel és hajtjuk végre ezen kezelési tervét. Ilyen komplikált esetben megesik, hogy akár többször-naponta meg kell ismételni a fogfehérítést, egy időigényesebb, de végül is eredményes kezelés-sorozat.

Fogfehérítések:

Mennyiség

Ár (Ft)

Rendelői fogfehérítés + fogkő-eltávolítás

teljes száj

85.000 Ft-tól

Peroxidmentes (bio)fogfehérítés (fogkő-eltávolítást nem tartalmaz)

teljes száj

35.000 Ft-tól

Speciális kombinált rendelői fogfehérítés

teljes száj

150.000 Ft-tól

© 2012-2021. NiCo Dental
Esztétikai Fogászat Budapest
Fogorvos Budapest
SEO