Previous
Next
Mosolytervezés - Smile Design
Arckezelések

Fogászati marketing

Mi is az a fogászati marketing?* Olyan marketingfolyamatok összessége, ami egy mai magyar magánrendelő teljes körű marketingtevékenységét foglalja magába (kezdve a cégalapítás stratégiai tervezésétől az egészen komplex fogászati reklámozásig).
Kinek lehetne a fogászati marketingre szüksége és miért? A fogászati marketing ma hazánkban hiányszegmens (niche). Másrészt maguk a fogászatok sem igazán foglalkoznak kellőképpen cégük marketingjével, mivel mindenki csak a helyi piacára fókuszál, többségük alig bővül, így többnyire csak meglévő pácienseik tartják el őket. Ezen felül a vállalkozás vezetése értelemszerűen a fogorvosokra alapoz, így az adminisztratív teendőkre már kevés az ember. Marketinges szakember szinte nincs is a fogászatok alkalmazásában, hiszen nincs számára annyi munka, hogy érdemes legyen alkalmazni. Ellenben időszakosan nem árt, ha a fogászat lépést tart a konkurenciával, a piaccal, az ügyfelek igényével, a technikai fejlődéssel, a kollégák képzésével és még reklámozási teendőit sem hanyagolja el. Ezért szükséges a fogászati marketing-szaktanácsadó, aki külső szemszögből objektíven rálát a cég marketingjének hiányosságaira, hibáira. Olyan fogászatoknak is szükségük lehet szakértőre ezen a területen, akiknek jól jövedelmező, több munkahelyes, nívós rendelőjük van. Minden rendelő vágya, hogy szeretnének még tovább bővülni, fejlődni és fejleszteni, mind a fogászati technikák mind pacientúra tekintetében. A dental tanácsadás mindkét rétegnek szól: azoknak, akik egyszékes magánrendelőt szeretnének olcsón, de mégis megfelelően reklámozni illetve olyan fogászatoknak, akik már régebb óta a piacon vannak és új célközönséget, piacot szeretnének szerezni. Némely cégnek már van kialakult stratégiája és marketingterve, de minden téren lehetnek hiányosságok. Így még inkább fel lehet pezsdíteni a cég arculatát, de a nagyobb feladat az így elért eredményt szinten tartani. Úgy gondoljuk, hogy bármelyik mai magyarországi fogászati cégre ráférne egy átgondoltabb stratégia (weboldal, keresőoptimalizálás), akár reklámját, akár a cég belső marketingkommunikációját illetőleg).

Miért pont mi lennénk a megoldás? Külsős tanácsadónk immár több, mint 7 éve elemzik – és jelenleg is figyelemmel kísérik – a magyar fogászati piac alakulását, mindezt leginkább brand- és marketing-szemszögből. Közel 13 éves marketing- és értékesítési tapasztalatából a legutóbbi hét évet a fogászati marketing területére összpontosította.  Jelenleg is ő építi és irányítja a NiCo Dental marketingstratégiáját, megelőző piackutatások, elemzések és átfogó stratégiai tervezés után, emiatt átfogó képe és rálátása van a mai magyar fogászati marketingre. Országban elsőként  Száraz Krisztián és kollégái foglakoztak fogászati marketinggel. A Gellért Hotelben 2010. májusában egyik online konferencián előadást is tartott (későbbiekben máshol is): Niche (fogászati) marketing témakörben valamint Golden Brain 2010-es versenyen a Client Service kategóriában országos 2. lett (2010. szeptember). (* A fogászati marketing egyedi stratégiák, ötletek és megoldások az MSZH-nál levédésre kerültek: 2008. ápr., 2009. jan., 2010. jan.)
 

Milyen területeken lehet szükség a fogászati marketingre?
 

  • Cég alapítása előtti stratégiák kidolgozásánál
  • Már működő fogászatnál problémamegoldó és problémafeltáró kutatások végett
  • Arculat, image kialakításánál
  • A fogászat honlapjának megvalósításakor pl. keresőoptimalizálás
  • A fogászat Internetes hirdetésekor
  • Médiákban való megjelenéskor
  • Pácienseink felé irányuló fogászati marketingnél
  • Kollégáink dental marketing oktatásánál
  • A fogászat bővülésekor
  • HR-teendők kialakításakor
  • A fogászat brand-jének növelésekor illetve az elért presztízsnek megtartásakor
  • A fogászati gerilla-marketingnél
  • Egyedi fogászati marketingstratégiáknál
  • Fogászati munkaügyi tanácsadáskor
  • Fogászati 3D virtuális túra igénylése esetén.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését kérjük, forduljon kollégánkhoz bizalommal. Ahogy minden ember más és más, úgy minden fogászat egyedi, éppen ezért nincs egységes iránymutatás, ami mindenkire érvényesen alkalmazható. Az adott fogászat marketing-problémáira fókuszálva cégre szabott, egyedi fogászati marketingtanácsadást nyújtunk.

Cégünk elsősorban tanácsadást biztosít, igény szerint végez csak reklám-tevékenységeket, médiafelület-vásárlást, stb. Ezekhez természetesen pályáztatás után médiaügynökségeket, reklámcégeket, grafikai stúdiókat, nyomdákat von be a munkába. Partnereink a munka tekintetében változnak.

Információ: A fogászati marketing cég kiemelt és folyamatos partnere a NiCo Dental. Amennyiben érdekellentét állna fel, némely megbízatást/felkérést a fogászati marketing csoport nem vállalja el.

© 2012-2021. NiCo Dental
Esztétikai Fogászat Budapest
Fogorvos Budapest
SEO